Hitta rätt golfklubb

Tjejen som spelat Augusta 4 gånger!

10 apr 2019

Caddee’s medarbetare Natalie Wille har varit med om något som de flesta av oss golfnördar bara kan drömma om. Läs hennes berättelse om fyra fantastiska år på Augusta State University, Augusta National och ett oväntat möte.

Nu när årets upplaga av US Masters är runt hörnet kan jag ibland sitta och drömma tillbaka till när jag satt på verandan och den gula mastersflaggan vajade ovanför. Det var vår i Augusta och magnolian blommade! Jag minns tillbaka på mina 4,5 år på Augusta State University, till staden som i mångt och mycket andas golf, speciellt under den där veckan i början av april, om den amerikanska söderns gästfrihet och sist men inte minst mina lagkamrater, klasskamrater, coacher och många fler som gjorde tiden i Augusta oförglömlig.

Jag började studera på Augusta State University (idag University of Augusta) i augusti 2009 och fick ett stipendium som en del av universitetets damgolflag. Allt var nytt och spännande men jag anpassade mig fort och stormtrivdes från dag ett. Det blir nog svårt att sticka under stolen med att en stor bonus med att välja Augusta State var möjligheten att få spela på Augusta National. Under mitt rekryteringsbesök på skolan berättade coachen att detta var en möjlighet en gång per år om allt gick som planerat. Sagt och gjort, jag fick spela Augusta National fyra gånger! Dock uteblev ett speltillfälle ett av åren men det tog jag igen när jag fick en speciell inbjudan tillsammans med min coach precis innan jag tog examen och flyttade tillbaka till Sverige. Det kan man kalla ”icing on the cake”.

Något minne av vad min score blev de där fyra gångerna jag spelat banan finns inte. Konstigt kan många tycka, men det är troligtvis för att scorerna inte är något att skryta om. Kanske också för att jag var så upptagen av att njuta så mycket som möjligt av att få vara just där och spela. Det supergröna gräset klippt till perfektion som låg över de böljande kullarna och slätterna, det vackra klubbhuset samt platsens mystik och underbara anda.

Som tur är får ingen spela utan caddie på Augusta National. För utan en caddie är även en duktig spelare ganska vilsen, speciellt på greenerna. Jag kommer ihåg min första rond när vi kom fram till greenen på hål ett. Jag satt mig på huk och läste putten och berättade för min caddie vad jag tänkte. Vi kan lugnt säga vi inte var överens. Han gav mig ett annat förslag och jag tänkte att det här känns helt fel! ”Give it a try” sa han. Jag gjorde som han sa och självklart hade han rätt. Det kom många liknande tillfällen under de fyra ronder jag spelade där. Tillfällen som jag tänkte att ”det kan verkligen inte luta så” och ”ska jag verkligen hålla upp putten så mycket?” Men i de flesta fall hade caddien rätt och jag lärde mig till slut lyssna på deras råd. Efter att ha fått spela på Augusta National och inse utmaningen med att spela banan fick jag en annan förståelse för hur bra spelarna som lyckas under US Masters faktiskt är.

En del minnen fastnar lite bättre än andra. Under en av de fyra ronderna hade jag precis slagit mitt inspel till första green. Plötsligt hörde jag en applåd från en spelare som kom gående på hål nio som möter vårt hål. Att få uppskattning är alltid roligt, inte minst när det kommer från Rory McIlroy! Nio hål senare gick jag fram och hälsade på honom, han var där och spelade in inför US Masters två veckor senare. Det var en bra dag på jobbet.

Nu är det dags igen att luta sig tillbaka, slå på tv:n och se på när världens bästa manliga golfspelare gör upp om titeln ”the US Masters Champion” på en plats som jag vill kalla ”a little piece of heaven” i en stad som var och alltid kommer vara mitt andra hem.

/Natalie Wille

Foto: Hål 12 • Grafik: Amen Corner (hål 11-13)


Natalie ny på Caddee
Natalie arbetar som kund- och marknadsansvarig på Caddee sedan hösten 2017. Hon har spelat som professionell golfspelare på både svenska touren och LET. När hon slutade sin proffskarriär hade hon hcp +3,8. Följ Natalie och Caddee på facebook och Instagram.