Hitta rätt golfklubb

Ny funktion – Matchspel!

14 apr 2022

Den korta historielektionen om matchspel är att det är golfens ursprungliga spelform och att det länge också var den enda. Man spelade som singel eller i par men alltid om ett hål i taget för att tillslut försöka vara den parten som vunnit flest, antal slag kvittade. Tee var inte heller något man brydde sig om, så länge alla i matchen slog ut från samma plats.

Att spela slagspel är ett nytt påfund och poöngbogey ett än nyare, dessutom något av en förbannelse menar vissa. Men det är en längre historia.

Om man ska vara riktigt noga finns det bara två s.k. spelformer i golf – slagspel och matchspel. Dessa två kan sedan spelas på en mängd olika spelsätt, t.ex. som parspel, skins eller poängbogey.

Vår poäng är att matchspel förtjänar mer utrymme i dagens golfsverige och att spelformen dessutom kan bli en rolig upptäckt för många spelare.

Så funkar matchspel i Caddee

Vårt bidrag för att få fler att upptäcka matchspel är vår nya matchspels-funktion som håller räkningen åt dig i Caddee. När du startar en rond med två eller fler spelare ser du automatiskt matchens eller matchernas ställningar under och efter ronden. Ja matchernas. I en fyrboll håller vi koll på alla nio matcher samtidigt. Dessutom kan du välja om du vill se resultaten med eller utan handicap.

Matchspelsfunktionen ingår i Caddee Premium. Testa Premium gratis i 14 dagar via Mina sidor här på caddee.se. Därefter betalar du 169 kr/år eller 39 kr/månad om du vill fortsätta prenumerera. Du kan alltid avsluta när du vill via Mina sidor.

Bra att veta
Som premiumanvändare kan du alltid se alla matcher även om dina medspelare saknar Premium.