Hitta rätt golfklubb

Intervju med proffset My Leander

12 jul 2018

Efter en minst sagt imponerande debut i British Open som amatör förra året blev My Leander proffs och spelar i år på Swedish Golf Tour och LET Access Series (undertouren till damernas Europatour). My är uppvuxen i Östertälje strax söder om Stockholm och har efter gymnasietiden studerat på San Jose State University (SJSU) i San Jose, Californien USA. På SJSU spelade My för universitetets damgolflag. I år har My redan tagit hem en vinst på Swedish Golf Tour då hon vann Nes Open på Rommen Golfpark.

Vi på Caddee är nyfikna på hur ett proffs egentligen tränar, hur vet de vad de ska träna på och hur viktig är egentligen banguiden? Så vi bad My dela med sig av sina erfarenheter.

Hur ser dina förberedelser ut på plats inför en tävling?
Inspelet dagen innan tävlingen är väldigt viktig, jag försöker ta reda på så mycket som möjligt om banan och hur jag vill lägga upp mina spelstrategier. Jag fokuserar mycket på puttning inför tävlingen för det är oftast där jag vinner slag.

Hur använder du dig av banguiden?
Jag använder mig mycket av banguiden för att kunna planera mina slag. Jag använder såklart laserkikare också för att få ut de exakta måtten men på utslag är det väldigt fördelaktigt att kolla banguiden först!

Vad är det som är bra/dåligt med att använda en banguide?
Det bästa med banguiden är att man kan kolla längder över bunkrar och träd utifrån tee, jag gillar även att kolla hur hålet ser ut så jag kan planera bättre. Banguiden är ganska generell oftast så jag kompletterar alltid med en laserkikare också.

Hur ofta stämmer du av dina slaglängder?
Väldigt ofta. Jag gör det på banan varje gång jag spelar för att se hur långt mina slag faktiskt går.

Hur långt slår du din J7?
135 meter.

För du någon typ av statistik?
Yes, jag för all typ av statistik. Fairwayyträffar, greenträffar, antal puttar, hur lång min första putt är hur lång min andra putt är, sand saves. Jag skriver också hur långa mina inspel är och vart jag missar dem för att få väldigt specifik statistik.

Hur vet du vad du ska träna på och hur mycket tid du ska lägga på vad?
Puttningen kräver alltid mycket tid. Slagen brukar oftast vara ganska jämna men närspelet är viktigast!

Vad är det roligaste och tråkigaste att träna på? 
Puttning är ganska kul när jag känner att jag bli bra på det men att träna bunker tycker jag är segt.

Om My

Namn: My Leander
Ålder: 23
Hcp: +2,4
Spelat golf i: 13 år
Bästa golfminne: när jag satte min putt för att klara cuten i min första major- British open 2017