Hitta rätt golfklubb

Årets nya Caddeeklubbar 2021

24 maj 2021

Varje år ansluter sig nya golfklubbar till Caddee och i år har vi 19 nya svenska klubbar. Läs mer om alla nedan och klicka på länkarna om du vill se banorna hål-för-hål.

Idag har vi över 200 svenska golfbanor anslutna till Caddee. Att vara ansluten innebär att vi mäter in banan efter konstens alla regler och med högsta möjliga noggrannhet. Därefter tar vi ansvar för att hålla banan uppdaterad – år efter år. Klubben väljer sedan om de vill ha en årlig utgåva av tryckta banguider eller bara en digital utgåva som visas på hemsidan, i banguideportalen caddee.se och i caddee app.

Leksands GK

18-hålsbanan i Leksand ritades av den kände banarkitekten Nils Sköld och invigdes 1984. Banan är en lätt kuperad 18-håls bana av skogs- och parkkaraktär och har en fin utformning i den vackra naturen runt Limsjön. 1993-96 genomfördes en omfattande ombyggnad, samtliga greener byggdes om och samtidigt blev det grästee på alla hål. Banan fick även delvis en ny sträckning. Här finns bland annat driving range, golfshop, övningsområde och restaurang. Se banan här.

Norrköping-Söderköpings GK

Beslut om sammanslagningen av gamla Norrköping GK och Söderköping GK togs år 2016. Efter många års spelsamarbeten och nära relation beslutade man sig för att gå ihop för att skapa en ännu starkare och större klubb – mycket för att möte framtidens utmaningar i golfen. Se banorna här.

Klinga Norrköping
Banan var spelklar redan 1967. Hålen ligger fint inbäddade i eklandskapet där det redan på Vikingatiden utspelades viktiga kamper. Golfbanan har under de senaste åren genomgått flera förbättringar och håller en hög klass som tilltalar både motionärer som tävlande.

Hylinge Söderköping
Banan består av 27 hål med tre slingor ligger mycket vackert i lätt kuperad terräng. Hålen är utmanande och varierande med många fina vyer, bl a över Göta kanal och sjön Asplången.

Samuelsdals GK

1993 öppnade Samuelsdal Golfklubb sina första 9 hål, alla par 3-hål med spännande och mycket ondulerade greener. (Hål 10-18 i nuvarande bansträckning). År 2006 byggdes banan ut med 6 hål (nuvarande hål 1-5 och hål 9). De första nio behölls med bara förändrad spelordning då klubbhuset samtidigt flyttades från Bergsmansgården till gamla Falu GK:s klubbhus. 2017 öppnades ytterligare 3 långhål vilket resulterade i en komplett slinga av fullånga hål med par 36 (hål 1-9 i nuvarande hålsträckning). Kombinerat med den oförändrade korthålsslingan blev par 63. Under 2020 byggdes hål 12 om till ett par fyra och nu har banan par 64. Par 36 första nio och 28 de sista nio. Se banan här.

Gumbalde Golf Resort

Belägen i Stånga på sydöstra Gotland är Gumbalde en vacker resort i gammal gotländsk gårdsmiljö med anor från 1600-talet. På anläggningen finns även ett hotell med 28 rum. Det första 9 hålen på Gumbalde invigdes den 17 juni 1989. Idag finns 18-hål som sträcker ut sig i inbjudande parkmiljö och som just nu genomgår en totalrenovering signerad Pierre Fulke Design. Gumbaldes golfbana tas till en helt ny nivå med nyinvigning våren 2022. Banans 18 hål kommer vara öppna under hela 2021. Se banan här.

Västerås GK

Västerås Golfklubb är Sveriges 16:e äldsta golfklubb och bildades den 10 oktober 1931. Banan har byggts om vid flera tillfällen och är en typisk park och skogsbana med vissa höjdskillnader så att du spelar både uppför, nedför och ibland på skrå. Relativt små upphöjda greener och ett flertal bunkrar gör att slopevärdet är ganska högt så att många spelare får fler slag än de är vana vid. Västerås Golfklubb ligger vid Bjärby i Svartådalen, endast 5 minuters bilväg från Västerås City. Se banan här.

Söderåsens GK

Banan är känd för sina fina greener och en del av hemligheten bakom dessa greener sägs komma från den stora slagghögen som ligger nästan mitt i banan. Denna slagghög är en rest av den skånska gruvepoken och när brytningen upphörde i mitten av 1960-talet hade en enorm slagghög bildats vid gruvan. När banan byggdes för nästan fyrtio år sedan använde man sig av bland annat detta ”slagg” för att bygga upp greenerna. Med ens tog växtligheten fart och banan fick snabbt ett gott rykte för sin fina kondition. Banarkitekt Ture Bruce ritade banan runt den 30 meter höga slagghögen som för övrigt är med på klubbens emblem med en golfboll på toppen. 1970 stod banan klar. Ett tips från bansidan är att de flesta greenerna lutar mot slagghögen! Se banan här.

Dalsjö GK

Strax intill Dalsjö By ligger denna natursköna golfbana som bjuder på 18 fantastiska golfhål med stark variation. Banan är lätt kuperad och bjuder på både parkmiljö och öppna landskap. Här finns även ”Lilla Banan” – en sexhåls korthålsbana med pay & play, den har konstgrästees och greener med naturgräs. Banan kan även spelas av rullstolsburna. På anläggningen finns även en golfstudio med högteknologisk utrustning för sving- och videoanalys och för simulatorspel vintertid. Se banan här.

Sönnertorp Golf

Banan som består av 12 hål är ritad av den kände banarkitekten Tommy Nordström. Hålen är av fullängd, har par 72 och har en medelsvår karaktär med en öppen landskapsstruktur belägen i ett vackert landskap. Se banan här.

Vallgården GK

Vallgårdens Golfklubb i Åkarp har en fin, välskött pay and play 9-hålsbana med par 30. Banan öppnade för spel 1989 och har sedan dess gradvis utvecklats till en av Sveriges bästa Pay and Play anläggningar. Från 2012 är golf­klubben ansluten till Svenska Golfförbundet. Banan är slopad sedan 2014 och du kan därmed reglera ditt handicap här. På anläggningen finns förutom 9-håls banan även driving range, pitch och chip green, övnings­bunker samt putting green. Banguide tillgänglig inom kort.

Arboga GK

Banan är en kuperad park- och skogsbana med intressanta utmaningar. Den är en toppenfin familjevänlig anläggning som är ritad av Sune Linde. Den invigdes hösten 1990. Hål 1-9 har mest parkkaraktär medan hål 10-18 ligger mer inbäddade i skogen. Banan heter också Haketorp som var namnet på den bondgård vars mark och byggnader har blivit plats för banan. Se banan här.

Högbo GK

Högbo Golfklubb är en 27-hålsanläggning med en 18-hålsbana och en 9-hålsbana. 18-hålsbanan har par 72 och är en kombination av park- och skogsbana där flera av hålen utmanas av Jädraån som rinner genom banan. 9-hålsbanan har par 35  och den är av lite mer parkkaraktär där du utmanas av Högboån på flera av hålen. Vad gäller din spelstrategi på båda banorna premieras ett taktiskt spel före längd. Banguide tillgänglig inom kort.

Kristinehamn GK

Kristinehamns golfbana är en uppskattad klassisk 18-hålsbana. Här möts du av en komplett och professionell golfanläggning, kombinerat med värmländsk gästfrihet. Banan är utmanande för alla typer av golfare, där intressanta greenområden sätter sin prägel på golfspelet. Från gul tee mäter banan 5 700 meter och från röd tee 4 900 meter. Boende finns vid banan samt uppställningsplats för husbil/husvagn. Se banan här.

Tortuna GK

Tortuna Golfklubb bildades 1990 och är belägen i ett naturskönt område ca 15 minuter från Västerås, ca 30 minuter från Enköping och mindre än en timme från Stockholm. Banan är mycket variationsrik och bjuder på härliga utmaningar. De inledande nio hålen spelar du på en mysig skogsslinga och avslutar med nio hål på en öppen parkbana. Se banan här.

Varbergs GK (nygammal)

Varberg är återansluten till Caddee och ingen är gladare än vi! Varbergs Golfklubb är en klubb som skall kunna erbjuda spel på två banor med helt skilda karaktärer. Se banorna här.

Västra Banan är ritad av Tommy Nordström och invigdes 1992. Den har som sina signum stora ondulerade greener och finns i en natur med hedkaraktär. När det blåser är det en riktig utmaning att hålla ihop spelet och komma in med ett gott resultat.

Östra banan
är ritad av Nils Sköld och invigdes 1976. Banan är en vacker skogs- och parkbana vid den trolska Grimsjön. Banan har genomgått en ombyggnad för att anpassa längderna på hålen från tee 44 för damer, tee 49 för lite bättre damer och seniorer samt tee 55 för alla som vill ha en verklig utmaning.

Karlstad GK

Karlstad Golfklubb är Värmlands största golfklubb och även en av de högst rankade klubbarna i Mellansverige. Anläggningen består av 27 hål (gul, röd och blå slinga), driving-range, träningsområden, inomhushall samt Solslingan som är en korthålsbana med nio hål.  De första 9 hålen, idag Röd slinga, invigdes 1959 och är ritad av Nils Sköld. 9 år senare, 1968, invigdes blå slinga, även den ritad av Nils Sköld. Till sist byggdes gul slinga 1987 och den ritades av Sune Linde. I augusti 2010 invigdes Solslingan, en Par 3-hålsbana med nio hål. Banguide tillgänglig inom kort.

Onsjö GK

1974 bildades Golfklubben Vänersborg – namnet på klubben ändrades efter något år till Onsjö Golfklubb. Banan med 12 hål öppnades för spel 20:e augusti 1978. 1985 har medlemmarna 16 hål att spela på och tillslut år 1987 finns det en komplett 18-hålsbana. Banans första hål är en parkbana längs Göta Älv som sedan övergår efterhand till en lätt kuperad skogsbana.
Banan är välskött och upplevs som medelsvår, den erbjuder både spännande och utmanande golf. Banguide tillgänglig inom kort.

Saxå GK

Saxå är en kuperad skogs och parkbana vackert belägen vid sjön Saxen mellan Filipstad och Hällefors. Banan består av 18 hål, par 72. De första 9 hålen invigdes 1967 och utbyggnaden till 18 hål blev klart för spel 1991. Utsikten från många hål är imponerande. Kontakt med vatten finns på 13 av banans hål. Banguide tillgänglig inom kort.

Storsjöbygden GK

Den 14 juni 1987 bildades så Storsjöbygdens golfklubb. Banan är ritad av Sune Linde och stod klar för invigning 1991. Banan är en park och skogsbana med vacker utsikt över Locknesjön och dess omgivningar. Det finns även en Pay-and Playbana med 9 hål. Banguide tillgänglig inom kort.

Norrby Golf

Norrby Golf är en lagom utmanande bana belägen i vacker Sörmländsk natur. Det är en lätt kuperad skogs- och parkbana med en del vattenhinder. Norrby Golf hette tidigare Stallarholmens GK och är en familjeägd Golfbana sedan 1994. Ni hittar klubben 1 timmes bilfärd från Stockholm, mitt emellan Mariefred och Strängnäs. Banguide tillgänglig inom kort.

 

Samtliga Caddee’s anslutna golfklubbar hittar du här.

Saknar du din klubb i listan över anslutna? Tala med någon i klubbledningen och tipsa om Caddee. Mer info här.