Hitta rätt golfklubb

Alex flickvän om livet på touren

05 jun 2015
När vi når Jennifer är hon nere i Skåne för årets enda europatourtävling på svensk mark, Nordea Masters. Pojkvännen Alex Norén har just gått runt andra varvet på 68 slag och ligger bra med i tävlingen inför helgen.

Vi börjar med lite kort info om Jennifer:

Ålder: 26
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, Pappa och äldre bror
Utbildning: Examen inom ekonomi och marknadsföring från Stockholms Universitet.
Jobbar med: Driver podcasten ”OPodden – Den oretuscherade podden” där jag intervjuar välkända svenska kvinnor om livet.
Intressen: Förutom mitt jobb som faktiskt är mitt intresse (att träffa massa nya människor och lära känna dem) älskar jag att laga och äta den såkart! Jag är även väldigt kreativt lagd så jag älskar att måla och fotografera.

Hur länge har du varit tillsammans med Alex?

Jag träffade Alex på en nyårsfest för 1,5 år sedan. Vi blev tillsammans någon vecka efter det.

Reser du ofta med till tävlingar, ungefär hur många veckor per år?

Jag reser med så mycket jag kan. Jag har ingen aning om hur många veckor per år det är eftersom Alex var skadad hela första året vi blev tillsammans. Men i år har jag varit med på 8 tävlingar. Nu i sommar blir det väl fler.

Går man (du) med och tittar varje dag?

Jag går med och tittar så ofta jag kan. Eftersom jag har ett jobb med en podcast så blir det ibland att jag får strunta i att följa med varje dag eftersom podden tyvärr inte redigerar sig själv. Men jag försöker alltid jobba så mycket som möjligt på vardagarna så att jag kan kolla på helgerna. Jag tror att det är många flickvänner/fruar som följer med på rundan och tittar om man inte har barn. De som har barn följer med några hål och när barnen har tröttnat hittar man på något annat.

Hur mycket golf kunde du när ni träffades?

Inte ett skit! Men man lär sig basicnivån fort! Det är svårt att inte lära sig när man hör golftermer varje dag. Men det är kul.

Hur mycket har du lärt dig sedan dess?

Jag har lärt mig att det är svårt att räkna till 2, 3, 4 och 5. ”Hur många slag har han slagit nu? 3? Eller 4? Eller 2? Haha. Nä men skämt och åsido. Jag lär mig inte så mycket, men man lär sig att förstå golfen och känslorna bakom på ett helt annat sätt när man är med på tävlingar. I början undrade jag varför det gick bra på fredagen men inte på lördagen, men man måste förstå att det finns många faktorer som påverkar hur en tävling går. Ibland går det upp och ibland ner! Sen tror jag det är bra att inte lära sig allt för mycket. När Alex kommer hem är det nog bra att försöka prata om annat än golfen i 2h till.

Gillar du golf?

Jag gillar att titta på golf och det blir roligare och roligare ju mer jag lär mig om sporten och ju fler spelare man lär känna. Då kan man jämföra hur de spelade olika dagar och veckor osv. Men så är det väl med det mesta, ju mer man kan, desto roligare är det.

Beskriv en vanlig vecka när du är med på touren?

Om vi tar måndag – söndag. Oftast åker vi på söndagen till platsen där tävlingen ska vara nästkommande vecka. Måndag – onsdag är för både mig och Alex jobbdagar. Jag jobbar från morgon till kväll precis som Alex. Jag klipper podcast, bokar in nya medverkande, gör research, redigerar och producerar. När Alex är klar med sitt och jag med mitt så brukar vi äta middag. Antingen bara vi två eller med andra spelare.

Torsdag – söndag är ju tävlingsdagar (om man klarar cutten dvs). Då är det upp på morgonen och ut på banan. Efter 18 hål brukar Alex fortsätta träna lite.  Då kan jag åka hem och jobba ikapp lite. På kvällarna brukar det bli roomservice i sängen eller ut och äta. Allt beror på när man ska spela dagen efter och hur trött man är. Många tror nog att dagarna är flashigare än som jag berättar, men det är sällan det är så spännande som folk tror.

Hur varierar din killes humör beroende på om han haft 66 slag eller 80 under dagens runda?

Man kan se på Alex kroppsspråk att han kanske är missnöjd under rundan eller liknande, men så fort vi pratas vid är han alltid på bra humör. Alex är väldigt optimistisk och positiv, om han skjutit 80 ena dagen säger han att det kanske går bättre nästa dag. Om han skjutit 66 kommer han ut glad och hoppas på en bra runda nästkommande dag. Han har väldigt bra humör!

Vilka är de bästa tävlingarna att följa med på?

Jag skulle ljuga om jag sa att alla tävlingar är bra. Men det är självklart bäst och roligast att följa med på de tävlingar som spelas i värmen. Det förstår nog alla. Fast inte för varmt. Har hört att man ska akta sig för Malaysia.

Finns det något organiserat för fruar och flickvänner?

Ja nästan varje onsdag brukar det vara någon slags aktivitet för fruar och flickvänner. Vi brukar få se t.ex. turistattraktioner eller sevärda platser i de olika länderna vi besöker. Vi brukar även besöka barnhem i drabbade områden i vissa länder samt äldreboenden och sjukhus. Vi lämnar presenter och umgås. Det är jättebra tycker jag.

Oftast tror folk att vi har det lyxigt och får besöka och se så mycket i alla länder när vi reser med, men faktiskt inte. Dagarna spenderas på golfbanan eftersom det krävs hård träning. Jag och Alex tar sällan en dag där vi kan ”utforska landet”. Då är det jättebra att ha dessa aktiviteter med alla tjejer. Jag vet att Marie Fasth hjälp till mycket med detta! Go Marie!!
Umgås du med några andra tjejer som åker med?

Jag har ju inte varit med så länge på touren så jag har inte hunnit träffa så många. Men jag och Oliver Fisher´s tjej, Paige, kommer väldigt bra överens. Samt Emiliano Grillos tjej Maria och självklart Kristoffer Brobergs tjej Camilla, hon är ju själv proffsgolfare så hon har alltid koll! =)
Alla tjejer är jättetrevliga!

Finns det förresten några pojkvänner?

Inte vad jag vet, men fy fan vad härligt det skulle vara! =)

Är det något du saknar jämfört med vänner som har respektive med ”vanliga” jobb?

Det skulle väl vara spontaniteten. Om man jobbar med ett ”vanligt” jobb och har en och samma stad som arbetsplats så kan man oftast vara spontan med vänner och familj. Om man har nya arbetsplatser varje vecka krävs det ganska mycket planering kring att träffa vänner och familj.

Du har en populär podcast och i avsnittet där du intervjuar Mia Parnevik så kommer ni in på hur man behandlas som flickvän. Har för mig att du nämner att det kan kännas konstigt när allt fokus är på Alex och att folk ibland knappt hälsar på dig fast du står där bredvid. Hur tycker du fruar/flickvänner blir behandlade på touren?

Ja vissa gånger har man väl undrat: ”jaha och varför hälsade inte han/hon på mig”? Fast det ligger ju lika mycket i mitt intresse att jag ska sträcka fram handen och hälsa på folk. Jag tror att fruar/flickvänner behandlas med stor respekt. Sedan tror jag att man som flickvän/fru måste ha en stor respekt till sig själv och en bra självkänsla. För man ska vara medveten om att fokus nästan aldrig ligger på dig, utan på din partner.

Som sagt så har du ju din egen Podcast, Opodden, berätta lite om den?

Ja, podcasten heter OPodden – Den oretuscherade podden där jag intervjuar välkända svenska kvinnor om allt som hör livet till. Vi pratar upp- och nedgångar, erfarenheter, känslor, drömmar, ja allt möjligt. Podcasten ska ge inspiration och boosta kvinnor i alla åldrar.

Jag har haft med fantastiska kvinnor som berättar öppenhjärtat om sina liv. Jag tycker det är fint och framförallt viktigt att höra kända kvinnor som folk ser upp till berätta om sina liv. Många unga tror nog att deras liv är problemfritt, men det stämmer inte. Alla har vi våra personliga saker vi dagligen kämpar med. Även jag.

Jag har intervjuat personer som: Agneta Sjödin, Maria Montazami, Victoria Silvstedt, Mia Parnevik, Emma Igelström mfl. Man kan hitta podden genom att söka på ”opodden” på itunes. Eller bara googla ”opodden”, det brukar vara lättast. Perfekt podd till er alla som läser detta att lyssna på!

Det måste vara väldigt skönt att ha ett eget projekt att syssla med, hur vanligt är det att de andra fruarna/flickvännerna har egna karriärer?

Ja det är otroligt skönt! Ibland är Alex klar tidigare med golfen och frågar då om vi ska göra något kul. Men då är oftast jag inte är klar med mitt jobb, så då får han vänta någon timme på mig. Det är kul när det blir lite ombytta roller haha. Mitt jobb är lika viktigt för mig som hans jobb.

Det är väldigt blandat med karriärerna. Många är högutbildade men på grund av hur situationen ser ut (och att det gör ont att vara ifrån sin kärlek) blir lösningen att man får avsäga sig ifrån jobb under ett tag.

Många kan nog nedvärdera oss ”spelarfruar” och slänga ut en kommentar som att: ”Jahaa du hänger bara med och glassar runt, och jobbar inte”. Självklart anpassar man sitt liv efter en annan persons karriär. Men man ska veta att det är starka kvinnor som vågar lämna det ”vanliga livet” bakom sig för ett tag. Jag tror att dessa kvinnor värderar och respekterar sig själva väldigt högt. För det är inte alla som skulle orka med att vara borta från sina vänner och familj, och att inte dagligen träffa kollegor och få den typen av bekräftelse.

Sedan är det vissa kvinnor som har ”riktiga” jobb som kommer ner över en weekend eller liknande. Det är också starkt! Att få detta och funka med barn och familj i olika länder. Det är inte dåligt!

Det måste hända massor av spännande saker när 150 spelare, flickvänner och Caddees åker runt. Kan du bjuda på något saftigt skvaller eller rykte utan att avslöja vem/vilka det gäller?

Jag är ju som sagt ganska ny här på touren så jag har inte massa historier. Men en del vet man ju, men det får jag nog hålla för mig själv. Jag ser fram emot att samla på mig massa roliga historier i framtiden när jag lär känna alla lite bättre.

Tack Jennifer för att du tog dig tid!